W ofercie sklepu delprima.pl pojawiła się nowa kategoria produktów, której do tej pory było – makarony bezglutenowe. Produkty są o tyle wyjątkowe, że pochodzą od producenta, który makaronami zajmuje się od ponad 160 lat.
Historia makaronów Rummo zaczęła się 160 lat temu. Wtedy to w Benevento we Włoszech, Antonio Rummo zaczął mielić mąkę i wytwarzać makaron. Na początku był to mały rzemieślniczy zakład, który zdobywał uznanie wśród coraz większej liczby Włochów.
Makarony, również te bezglutenowe wytwarza się z wykorzystaniem metoda Lenta Lavorazione. Wywodzi się ona z tradycyjnego i rzemieślniczego sposobu wytwarzania makaronu. Cały czas prowadzone są badania nad doborem najlepszych składników, proces wytwarzania jest precyzyjny i odbywa się bez zbędnego pośpiechu, z uwzględnieniem właściwości składników, a wszystko odbywa się w rytmie natury.
Firma Rummo zwraca ogromną uwagę na zrównoważony rozwój – dba o to, aby w procesie wytwarzania makaronu wykorzystywać energię odnawialną i stosować tylko naturane składniki.
W roku 2015 – po wielu próbach i badaniach – w ofercie pojawia się makaron bezglutenowy przygotowany wyłącznie z brązowego ryżu oraz białej i żółtej kukurydzy (bez GMO). Jest tak samo smaczny jak tradycyjny makaron z pszenicy durum, gdyż w jego produkcje Rummo wkłada całe doświadczenie i pasję sześciu pokoleń rodziny.
W ofercie sklepu delprima.pl znajdziecie dziesięć rodzajów makaronu bezglutenowego. Sześć z nich jest robionych z mąki ryżowej, dwa z mąki z ciecierzycy, a dwa z mąki z soczewicy.
Polecamy nasze makarony bezglutenowe nie tylko osobom cierpiącym na nietolerancję glukozy. Ich smak zaskoczy każdego. A specjalny proces wytwarzania sprawi, że nawet przegotowany makaron nie będzie się rozpadał.