BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Ciasteczka mix - amaretti, ghiottini, brutti e buoni (280g)

Dostępność: brak towaru
Cena: 36,00 zł 36.00
Cena w innych sklepach: 40,68 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Mix ciasteczek - 280g

Pakiet ciasteczek "la Ghiotteria" składa się z:
- 100 g migdałów Ghiottini,
- 80 g chrupiących ciasteczek Brutti e Buoni,
- 100 g toskańskie Amaretti.
Opakowanie świetnie nadaje się na prezent.
Pyszne migdały Ghiottini są prosto z pieca, aby zachować ich smak i świeżość ciastka migdałowego. Produkcja oparta jest na typowo renesansowej recepturze a składniki są wysokiej jakości.
Brutti e Buoni to ciasteczka, które są chrupiące na zewnątrz i kruche w środku, ich nazwa odnosi się do ich wyglądu i smaku i dosłownie oznacza "brzydkie, ale dobre". Przepis na te smakołyki powstał w Ghiott i doskonale łączy proste składniki, z bogatym smakiem migdałów, sprawiając, ze Brutti e Buoni mają bezbłędny zapach i smak.
Toskańskie Amaretti są chyba najbardziej znanymi włoskimi ciasteczkami.
Wytwarzane przez Ghiott Amaretti nadal mają tradycyjny kształt dla regionu Toskanii
i są oparte na 50-letniej recepturze florenckiego mistrza cukierniczego Enzo Salaorni.
Dzięki doborowi składników, ich początkowa słodycz ustępuje bogatemu smaku mąki ryżowej
i dłuższemu gorzkiemu wykończeniu z nutą pomarańczy.

Ghiott oferuje szeroką gamę typowo toskańskich słodyczy.
Wciąż stawia na przestrzeganie ręcznych metod wytwarzania i wykorzystanie prostych składników.
Firma ma swoje korzenie w latach 50. XX wieku.

Dane techniczne

Opakowanie kartonik
Waga/Pojemność 280 g
Kraj pochodzenia Włochy

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl