Czekolada ciemna 56% kakao z oliwą extra virgin z oliwek BIO (70 g)
Smak: Miękka i kremowa czarna czekolada, wzbogacona o oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Kontrast kwaśności oliwy, gorzkości kakao i smaków owocowych.
Składniki: kakao* (minimum 56% kakao), masło kakaowe*, cukier trzcinowy*, oliwa extra virgin*, emulgator: lecytyna sojowa (produkty oznaczone gwiazdką pochodzą z ekologicznych upraw).
Alergeny: Ten produkt może zawierać ślady mleka, migdałów, orzechów laskowych i pistacji.
Produkt posiada certyfikat BIO.
Produkt bezglutenowy.
Wartość odżywcza w 100 g.
Energia: |
2250 kJ/527 kcal |
Tłuszcz: |
37,9 g |
- w tym tłuszcze nasycone: |
21,8 g |
Węglowodany: |
39,5 g |
- w tym cukry: |
39,5 g |
Białko: |
6,4 g |
Sól: |
5,9 mg |
Historia firmy Chocolate Orgániko zaczyna się w 2004 roku, kiedy to właściciele spełnili swoje marzenia i założyli małą pracownię czekolady, w której tworzą własną czekoladę.
Wszystkie składniki są starannie wybierane z zielonych źródeł i pochodzą od drobnych producentów, których uprawy cechuje rygorystyczne przestrzeganie norm i pełne poszanowanie środowiska.
Słodkie produkty powstają w małej pracowni w Alcalá de Henares w Madrycie (Hiszpania). Do produkcji wykorzystujemy jedynie kakao Trinitario z Dominikany,a cukier pozyskujemy z trzciny cukrowej.
Filozofią firmy jest czerpanie przyjemności z pracy, tworzenie najnowocześniejszych czekoladek ze 100% naturalnych surowców i oferowanie Klientom zdrowego, naturalnego i unikalnego produktu.
Opakowania? Mówią same za siebie…