Czekolada ciemna 70% kakao z kwiatem soli z Ibizy BIO (70 g)
Dotyk kwiatu soli z Ibizy pobudza smak, zwiększający kwasowość i gorycz czekolady.
Składniki: kakao* (minimum 70% kakao), masło kakaowe*, cukier trzcinowy*, sól morska 0,02%, emulgator: lecytyna sojowa (produkty oznaczone gwiazdką pochodzą z ekologicznych upraw).
Alergeny: Ten produkt może zawierać ślady mleka, migdałów, orzechów laskowych i pistacji.
Produkt posiada certyfikat BIO.
Produkt bezglutenowy.
Wartość odżywcza w 100 g.
Energia: |
2232 kJ/534 kcal |
Tłuszcz: |
38,0 g |
- w tym tłuszcze nasycone: |
22,7 g |
Węglowodany: |
30,9 g |
- w tym cukry: |
26,4 g |
Białko: |
9,0 g |
Sól: |
114 mg |
Historia firmy Chocolate Orgániko zaczyna się w 2004 roku, kiedy to właściciele spełnili swoje marzenia i założyli małą pracownię czekolady, w której tworzą własną czekoladę.
Wszystkie składniki są starannie wybierane z zielonych źródeł i pochodzą od drobnych producentów, których uprawy cechuje rygorystyczne przestrzeganie norm i pełne poszanowanie środowiska.
Słodkie produkty powstają w małej pracowni w Alcalá de Henares w Madrycie (Hiszpania). Do produkcji wykorzystujemy jedynie kakao Trinitario z Dominikany,a cukier pozyskujemy z trzciny cukrowej.
Filozofią firmy jest czerpanie przyjemności z pracy, tworzenie najnowocześniejszych czekoladek ze 100% naturalnych surowców i oferowanie Klientom zdrowego, naturalnego i unikalnego produktu.
Opakowania? Mówią same za siebie…