BLOG delprima.pl
Nutri score - wiem co jem

Z roku na rok stajemy się coraz bardziej świadomymi konsumentami. Stajemy przy półce i czytamy informacje z etykiety. Sprawdzamy, co znajduje się w składzie, czy są konserwanty, barwniki, substancje wzmacniające smak. Patrzymy na tabelę z wartościami energetycznymi, szukamy ile jest cukru, jaka jest wartość energetyczna. Zajmuje to czas i przy wielu produktach może być to uciążliwie. Co zrobić, aby robić szybko zakupy i być świadomym konsumentem?

Leonardi - sekrety octu balsamicznego z Modeny

Ocet balsamiczny z Modeny

Rodzinna firma Leonardi istnieje od 1871 roku. Jest wiodącym producentem octu balsamicznego i przetworów z jego udziałem. W ofercie sklepu delprima.pl jest od samego początku. Sprzedajemy zarówno "zwykłe" octy do codziennego użytku, jak i produkty z 30-letnią historią.

Polecamy zapoznać się z gamą produktów, jak i sposobem powstawania tych wyjątkowych produktów.

O jakości octów świadczy fakt, że firma istnieje już 250 lat lat, dalej się rozwija, a jej produkty znane są na całym świecie.

Zapraszamy do lektury.

 

Kawa - podstawy

Co przychodzi nam do głowy, gdy słyszymy „włoskie jedzenie”? Chyba pierwsze skojarzenie to pizza i makaron. Potem wędliny, sery, oliwa i oliwki. I jeszcze… kawa. O ile do pizzy i makaronu wykorzystywana jest włoska mąka, wędliny i sery powstają z mięsa i mleka od włoskich zwierząt, a oliwki rosną na polach Italii, o tyle kawa jest przywożona niemal z całego świata.

Czekolada ciemna z migdałami 50% kakao (200g)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 31,99 zł 31.99
Cena w innych sklepach: 35,67 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Czekolada ciemna z migdałami 50% kakao. Podwójna tabliczka - 200 g.

Zawartość kakao: 50%.

Produkt bezglutenowy. Zawiera orzechy i mleko.

Idealne połączenie ciemnej czekolady i całych migdałów. Gdy doskonale palone całe migdały spotkają się z ciemną czekoladą, wynik jest czystą przyjemnością. Do produkcji wykorzystano starannie wyselekcjonowane migdały katalońskie i czekoladę z 50% zawartością kakao. Do produkcji tej czekolady wykorzystuje się ziarno kakaowe palone w dwóch etapach, co sprawia, że smak jest jeszcze głębszy.

Składniki: cukier, kakao masowe, migdały (25%), masło kakaowe, emulgator (lecytyna sojowa) i aromaty smakowe (wanilia). Zawartość masy kakaowej min. 50%.

Wartość odżywcza w 100 g.:

 Wartość energetyczna:  542 kcal/2268 kJ
 Tłuszcze:  36,0 g
   - w tym nasycone:  16,0 g
 Węglowodany:  41,0 g
   - w tym cukry:  37,0 g
 Białko:  10,0 g
 Sól:  0,3 g

Wyprodukowano i zapakowano w Hiszpanii.

 

Firma Simón Coll istnieje od 170 lat. Wraz z upływem lat i postępem technicznym produkcja czekolady przechodziła ewolucję, a asortyment wciąż się rozszerzał. Marka jest znana nie tylko w całej Hiszpanii, ale i w 20 innych krajach.

Dane techniczne

Opakowanie elegancki papierek
Waga/Pojemność 200 g
Kraj pochodzenia Hiszpania

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl