Czekolada mleczna 36% kakao z chili, wanilią i cynamonem BIO (70 g)
Niezwykłe połączenie aksamitnego smaku mlecznej czekolady z ostrością chili. Dodatek cynamonu i wanilii czyni z tej czekolady wyjątkowo zachwycającą mieszankę smaków. Smak dla wszystkich i dla każdego.
Składniki: kakao* (minimum 36% kakao), masło kakaowe*, cukier trzcinowy*, mleko w proszku*, chili* (0,5%), cynamon* (0,3%), wanilia* (0,1%), emulgator: lecytyna sojowa (produkty oznaczone gwiazdką pochodzą z ekologicznych upraw).
Alergeny: Ten produkt może zawierać ślady mleka, migdałów, orzechów laskowych i pistacji.
Produkt posiada certyfikat BIO.
Produkt bezglutenowy.
Wartość odżywcza w 100 g.
Energia: |
2360 kJ/564 kcal |
Tłuszcz: |
36,3 g |
- w tym tłuszcze nasycone: |
21,8 g |
Węglowodany: |
51,4 g |
- w tym cukry: |
50,3 g |
Białko: |
6,3 g |
Sól: |
70,4 mg |
Historia firmy Chocolate Orgániko zaczyna się w 2004 roku, kiedy to właściciele spełnili swoje marzenia i założyli małą pracownię czekolady, w której tworzą własną czekoladę.
Wszystkie składniki są starannie wybierane z zielonych źródeł i pochodzą od drobnych producentów, których uprawy cechuje rygorystyczne przestrzeganie norm i pełne poszanowanie środowiska.
Słodkie produkty powstają w małej pracowni w Alcalá de Henares w Madrycie (Hiszpania). Do produkcji wykorzystujemy jedynie kakao Trinitario z Dominikany,a cukier pozyskujemy z trzciny cukrowej.
Filozofią firmy jest czerpanie przyjemności z pracy, tworzenie najnowocześniejszych czekoladek ze 100% naturalnych surowców i oferowanie Klientom zdrowego, naturalnego i unikalnego produktu.
Opakowania? Mówią same za siebie…