BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Filet z makreli a la Escabeche (169g)

Dostępność: brak towaru
Cena: 18,16 zł 18.16
Cena w innych sklepach: 20,52 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Filet z makreli a la Escabeche 169g

Escabeche to nazwa rodzaju potraw pochodzących z kuchni krajw basenu Morza Śródziemnego i Ameryki Łacińskiej, które mogą stanowić potrawę z ryby (Escabeche z kurczaka, królika lub wieprzowiny jest powszechne w Hiszpanii) marynowanej i gotowanej w kwaśnej mieszaninie (ocet) i zazwyczaj zabarwionej hiszpańską papryką lub szafranem. 

Gendreau to rodzinna firma zbudowana na partnerstwie z lokalnymi rybakami. Surowiec do produkcji dostarcza 14 statków z Saint-Gilles-Croix-de-Vie i rejonu, które są uprawnione do połowu sardynek, makreli i tuńczyka.

Dane techniczne

Opakowanie puszka
Waga/Pojemność 169g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl