Kawa włoska - arabica 100% z Jamaica Blue Mountain. Kawa mielona. Opakowanie karton - 250 g.
Góry są domem jawajskiej kawy. Tutaj zawsze jest chłodno i mgliście, ale nigdy zimno, a opady deszczu są nadzwyczaj wysokie. Słynna odmiana kawy Blue Mountain rośnie na wysokości pomiędzy 500 a 1500 m.n.p.m. w promieniu 20 km od szczytu góry Blue Mountain. Wyjątkowe uwarunkowania klimatyczne miejsca sprawiają, iż kawa rosnąca tutaj ma wyważone cechy: aromat, konsystencję, kwasowość oraz słodycz. Aromat świeżo parzonej kawy jest intensywny i silny, smak pełny, owocowy i odpowiednio kwaśny.
Smak wypitej świeżo zaparzonej kawy jest niezwykle trwały, a znawcy win powiedzieliby, że dochodzi do doskonałości dopiero na podniebieniu.
Aromat: Doskonały
Słodycz: Doskonała
Kwaśność: Doskonała
Konsystencja: Doskonała
Cierpkość: Brak
Kremowość: Świetna
Odkryj świat Mokaflor - kawę Florencji. Zielona kawa przyjeżdża do Florencji, do palarni Mokaflor, już od blisko 50 lat, z prawie każdej części świata, m.in.: z Meksyku, Gwatemali, Brazylii, Indii, Etiopii, Jawy, Jamajki, Portoryko, Hawajów.