Koncentrat pomidorowy Alpino. Tubka 130 g.
Pomidorowa podwójna pasta o bogatym smaku i aromacie do dań na bazie pomidorów. 1 kg koncentratu pomidorowego jest wytwarzany z 6 kg świeżych pomidorów.
Koncentrat pomidorowy powstał we Włoszech w 100% z włoskich pomidorów.
Do tego produktu wybierane są najczystsze i najbardziej cukrowe pomidory. W stosunkowo niskiej temperaturze odparowuje z nich woda i tak powstaje koncentrat. Im większy stopień odparowania wody, tym większy stopień stężenia produktu. Jest to idealny sojusznik w kuchni, który nadaje smak, kolor i konsystencję Twoim daniom - od zupy aż po dania główne. Można tez stosować go jako np. dodatek do jajek na twardo, kanapek, przekąsek.
Wartość odżywcza w 100 g.:
Wartość energetyczna: |
115 kcal/488 kJ |
Tłuszcze: |
0,6 g |
- w tym nasycone: |
0,2 g |
Węglowodany: |
21,0 g |
- w tym cukry: |
16,0 g |
Białko: |
4,6 g |
Sól: |
0,5 - 0,05 g |
Dzięki 120-letniemu historii Rodolfi Mansueto S.p.A. jest jedną z najstarszych włoskich przedsiębiorstw produkujących pokrojone i rozdrobnione pomidory, pastę pomidorową, sosy, passatę i proszek pomidorowy z czerwonych, świeżych, zdrowych i naturalnych pomidorów.
Naturalne i oryginalne produkty stworzone z pomidorów są wynikiem ciągłych ulepszeń technologii produkcyjnej oraz codziennej troski i dbałości o każdy element przy produkcji.
Jasno czerwona pasta pomidorowa, passata, delikatne pokrojone i posiekane pomidory, lekkie przyprawy i pyszne sosy to specjalności Rodolfi Mansueto S.p.A. od 1896 roku. Niepowtarzalny smak, który podbija podniebienia i odróżnia firmę od konkurencji, jest jednym z wyróżników tych produktów.
Rodolfi Mansueto S.p.A. sprzedaje swoje produkty pod następującymi markami: Ortolina, Ortolina Kids, Alpino, Ardita.