Krem szparagowy z truflą. Słoik 85 g.
Oryginalne włoskie trufle.
Produkt toskański.
Składniki: szparagi 70% (pochodzenie: Włochy), ziemniaki, śmietana, masło, sól, trufla letnia 1% (pochodzenie Włochy), aromat.
Propozycja podania: ravioli z kremem szparagowym z truflą.
Ugotować ravioli i odcedzić. Gorące ravioli wymieszać z sosem szparagowym z truflą. Całość polać śmietanką. Podawać ciepłe.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze 0°–4°C i spożyć w ciągu kilku dni.
Stefania Calugi założyła firmę w 1987 roku. Wtedy zaczęła sprzedawać świeże trufle dostarczane jej przez grupę zaufanych zbieraczy trufli zweryfikowanych i ocenionych przez jej ojca – Renato.
Od samego początku firmę cechował dynamiczny rozwój oparty na zwiększaniu ilości dostawców i odbiorców oraz na wykorzystywaniu produktów najwyższej jakość z informacją: Made in Italy. Stale wprowadzane są nowe technologie mające dostarczyć nowe i dotychczasowe produkty w lepszych cenach i lepszej jakości. Firma spełnia wszystkie wymagania jakościowe, w tym rygorystyczne normy sanitarne obowiązujące we Włoszech i całej Europie. Gama produktów STEFANIA CALUGI obejmuje obecnie około 150 pozycji: wspólny mianownik receptur stanowi połączenie tradycji i nowoczesności toskańskiej, czego efektem są oryginalne, często znane od bardzo dawna smaki połączone z subtelnym dotykiem trufli.
Produkty z logo STEFANIA CALUGI obecne są w ponad dwudziestu krajach świata. Od 2015 roku do sprzedaży została wprowadzona gama produktów bezglutenowych. Produkty STEFANIA CALUGI dostarczane są zarówno do sklepów jak i bezpośrednio do restauracji.
Wartość odżywcza w 100 g.:
Wartość energetyczna: |
530 kcal/128 kJ |
Tłuszcze: |
10,1 g |
- w tym nasycone: |
4,8 g |
Węglowodany: |
5,7 g |
- w tym cukry: |
2,5 g |
Białko: |
2,9 g |
Sól: |
1,92 g |
Podczas długiego podgrzewania/gotowania produkt traci aromat i właściwości smakowe.