BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Kuwertura 70% kakao (500g)

Dostępność: brak towaru
Cena: 68,04 zł 68.04
Cena w innych sklepach: 76,88 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Kuwertura 70% kakao. Opakowanie 500 g.

Produkt bezglutenowy.

Jeśli czekolada zajmuje ważne miejsce w Twoich wypiekach, zapraszamy Cię do odkrycia nowej gamy produktów firmy Simón Coll. Zostały wykonane według tej samej formuły, której używa się na co dzień przy tworzeniu  najbardziej rozpoznawalnych produktów Simon Coll. 70% ciemnej czekolady, mocnej z lekką nutą kwaskowatości. Bardzo płynny, idealny do kąpieli i formowania czekoladek oraz nugatu. Zastosowanie: ciasta i czekoladki, figurki formowane, kąpielowe i czekoladowe. Kształt kropli ma tę zaletę, że jest bardzo wszechstronny w użyciu. Szybko się topi i można również stosować bezpośrednio w ciasteczkach lub babeczkach. Czekoladowe krople są średniej wielkości i nadają się do piekarnika. Pakowane są w torebki 500 g i nie zawierają glutenu.

Składniki: pasta kakaowa, cukier, masło kakaowe, odtłuszczony proszek kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa), aromat (wanilia). Kakao: minimum 70%.

Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.

Wartość odżywcza w 100 g.:

 Wartość energetyczna:  562 kcal/2333 kJ
 Tłuszcze:  40,0 g
   - w tym nasycone:  25,0 g
 Węglowodany:  35,0 g
   - w tym cukry:  28,0 g
 Białko:  9,5 g
 Sól:  0,05 g

 

Wyprodukowano i zapakowano w Hiszpanii.

Firma Simón Coll istnieje od 170 lat. Wraz z upływem lat i postępem technicznym produkcja czekolady przechodziła ewolucję, a asortyment wciąż się rozszerzał. Marka jest znana nie tylko w całej Hiszpanii, ale i w 20 innych krajach.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl