BLOG delprima.pl
Leonardi - sekrety octu balsamicznego z Modeny

Ocet balsamiczny z Modeny

Rodzinna firma Leonardi istnieje od 1871 roku. Jest wiodącym producentem octu balsamicznego i przetworów z jego udziałem. W ofercie sklepu delprima.pl jest od samego początku. Sprzedajemy zarówno "zwykłe" octy do codziennego użytku, jak i produkty z 30-letnią historią.

Polecamy zapoznać się z gamą produktów, jak i sposobem powstawania tych wyjątkowych produktów.

O jakości octów świadczy fakt, że firma istnieje już 250 lat lat, dalej się rozwija, a jej produkty znane są na całym świecie.

Zapraszamy do lektury.

 

Kawa - podstawy

Co przychodzi nam do głowy, gdy słyszymy „włoskie jedzenie”? Chyba pierwsze skojarzenie to pizza i makaron. Potem wędliny, sery, oliwa i oliwki. I jeszcze… kawa. O ile do pizzy i makaronu wykorzystywana jest włoska mąka, wędliny i sery powstają z mięsa i mleka od włoskich zwierząt, a oliwki rosną na polach Italii, o tyle kawa jest przywożona niemal z całego świata.

Oliwa z Ligurii

Dlaczego oliwa z Ligurii jest tak poszukiwana?

Gdzie jest położona Liguria?

Jak i kiedy zbiera się oliwki?

Jakie oliwy macie w swojej ofercie?

Odpwiedzi na te i inne pytania w dzisiejszym wpisie!

 

Makaron gniazda pełnoziarniste tagliatelle BIO (250g)

Dostępność: brak towaru
Cena: 11,55 zł 11.55
Cena w innych sklepach: 14,31 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Makaron gniazda pełnoziarniste tagliatelle BIO. Opakowanie 250 g.

Włoski makaron z pszenicy twardej durum.

Składniki: mąka z pszenicy durum (grano duro), woda.

Produkt z certyfikatem BIO.

Zawiera gluten.

Jeśli mówimy Włochy - myślimy makaron, ponieważ zgodnie z tradycją każda chwila jest dobra, aby delektować się pysznym talerzem makaronu z semoliny i zafundować sobie chwile czystej kulinarnej przyjemności. Dzięki prostocie składników i jakości używanych surowców, z każdym kęsem będzie można coraz bardziej zakochać się w tym makaronie i tradycji, która się z nim wiąże. Metoda jest taka sama, jak w przypadku makaronu jajecznego - potrójnie mieszane ciasto, wykorzystanie elementów z brązu i suszenie w niskiej temperaturze. Dzięki czemu jest naprawdę oryginalny i wysokiej jakości. Dokładne badanie faktury (szorstka, porowata i grubsza), składników i przetwarzania pozwoliło stworzyć doskonały produkt.

Makarony firmy La Pasta Di Camerinio zostały uznane za najlepsze we Włoszech pod względem stosunku jakości do ceny i nagrodzony przez konsumentów w konkursie „Sapore dell’Anno” w latach 2016, 2017 i 2018.

Dzięki umowom z lokalnymi rolnikami firma używa w 100% włoskich wyselekcjonowanych składników: najwyższej jakości ziarna o wysokiej wartości białka i świeże jaja kategorii A (do makaronów jajecznych). Ciasto jest mieszane w 3 fazach w kontrolowanej niskiej temperaturze przez ponad 30 minut. Do wytłaczania ciasta używane są matryce z brązu w celu uzyskania szorstkiej i porowatej konsystencji. Wtedy makaron wchłania sos najlepiej i smak jest najpełniejszy. Powolny proces schnięcia, który w zależności od kształtu makaronu trwa od 24 do 56 godzin. Ponadto temperatury są utrzymywane na niskim poziomie, aby zachować wartości odżywcze i doskonałe właściwości organoleptyczne.

Czas gotowania: 4-5 minut.

Wartość odżywcza w 100 g. produktu:

 Wartość energetyczna:  349 kcal/1478 kJ
 Tłuszcz:  2,7 g
  - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,5 g
 Węglowodany:  65,3 g
  - w tym cukry:  3,8 g
 Błonnik:  6,5 g
 Białko:  12,8 g
 Sól:  0,01 g

Makaron produkowany i pakowany we Włoszech.

 

W procesie produkcji La Pasta di Camerino wykorzystuje elementy uzyskane ze źródeł odnawialnych, a energię - z promieni słonecznych. Przy wytwarzaniu makaronów firma stosuje rzemieślnicze techniki w połączeniu z nowoczesnymi maszynami, a składniki są tylko dwa: najlepsza pszenica durum i świeże jaja.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl