Makaron rurka skośna karbowana bezglutenowa BIO. Opakowanie 250 g.
Makaron z mąki z soczewicy.
Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat BIO, odpowiedni dla Wegan.
Mąka z soczewicy znana jest od czasów starożytnych. Dostępna jest teraz formie makaronu do gotowania i można ją łączyć z innymi składnikami (od ryb po mięso, od warzyw po ser). Ze względu na wysoką zawartość białka i niski indeks glikemiczny polecana jest dla tych, którzy kochają zdrową dietę, ale jednocześnie chcą się cieszyć pełnią smaku. Mąka z soczewicy uzyskiwana jest poprzez umiejętne mielenie kamieniami. Następnie jest przetwarzana „na surowo” tradycyjnymi matrycami z brązu. Dzięki procesowi powolnego suszenia w niskiej temperaturze, idealnie są zachowane wszystkich cech organoleptycznych soczewicy.
Składniki: mąka z soczewicy z uprawy ekologicznej, woda.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od źródeł światła.
Do wrzącej wody wrzucić makaron i gotować przez określony na opakowaniu czas. Nie mieszać przez pierwsze minuty gotowania. Gotować na małym ogniu. Odcedzić i podać z wybranym sosem.
Wartość odżywcza w 100 g.:
Wartość energetyczna: |
325 kcal/1375 kJ |
Tłuszcze: |
0,3 g |
- w tym nasycone: |
0,2 g |
Węglowodany: |
48,0 g |
- w tym cukry: |
1,2 g |
Białko: |
25,8 g |
Błonnik: |
13,6 g |
Sól: |
0,05 g |
Makarony MonteMonaco to nowy, szybki i zdrowy sposób na przyswojenie przez organizm wszystkich witamin i mikroelementów z roślin strączkowych. Produkty są bezglutenowe, zawierają dużo białka i błonnika, dzięki temu spożywamy mniej węglowodanów, a potrawy mają niski indeks glikemiczny. Makaron jest gotowy w 5 minut! Wszystkie rośliny użyte do produkcji makaronu są z certyfikowanych upraw ekologicznych.