Makaron ślimak skręcony Laccetti bezglutenowy BIO. Opakowanie 250 g.
Makaron z mąki z grochu.
Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat BIO, odpowiedni dla Wegan.
Ten smak może zaskoczyć każdego - makaron z mąki z grochu. Połącz różne kształty makaronu ze smacznymi sałatkami, z drobnymi kawałkami mięsa lub odkryj ich wyjątkowy smak z warzywami. Idealnie pasuje do lekkiej zdrowej, ale jednocześnie kreatywnej i smacznej kuchni. Mąka z grochu uzyskana jest w wyniku mielenia kamieniami. Następnie jest przetwarzana „na surowo” za pomocą tradycyjnych matryc z brązu. Dzięki powolnemu suszenie w niskiej temperaturze, makaron zachowuje wszystkie cech organoleptyczne grochu.
Składniki: mąka z grochu z uprawy ekologicznej, woda.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od źródeł światła.
Do wrzącej wody wrzucić makaron i gotować przez określony na opakowaniu czas. Nie mieszać przez pierwsze minuty gotowania. Gotować na małym ogniu. Odcedzić i podać z wybranym sosem.
Wartość odżywcza w 100 g.:
Wartość energetyczna: |
334 kcal/1415 kJ |
Tłuszcze: |
0,5 g |
- w tym nasycone: |
0,3 g |
Węglowodany: |
57,5 g |
- w tym cukry: |
7,2 g |
Białko: |
21,4 g |
Błonnik: |
6,7 g |
Sól: |
0,05 g |
Makarony MonteMonaco to nowy, szybki i zdrowy sposób na przyswojenie przez organizm wszystkich witamin i mikroelementów z roślin strączkowych. Produkty są bezglutenowe, zawierają dużo białka i błonnika, dzięki temu spożywamy mniej węglowodanów, a potrawy mają niski indeks glikemiczny. Makaron jest gotowy w 5 minut! Wszystkie rośliny użyte do produkcji makaronu są z certyfikowanych upraw ekologicznych.