Makaron świderki z mąki pełnoziarnistej z ciecierzycy i z ryżu bezglutenowy. Opakowanie 300 g.
Produkt bezglutenowy.
Oryginalny włoski makaron - fusilli.
Makaron na bazie ciecierzycy i brązowego ryżu, produkt specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu, gotowany na parze. Jest źródłem białka roślinnego i niskiej ilości tłuszczów nasyconych, a także dzięki włóknom brązowego ryżu jest kompletnym pokarmem.
Składniki: mąka z cieciorki (40%), brązowy ryż (21%), żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż, włókno kukurydziane, skrobia ziemniaczana; emulgator: mono i diglicerydy roślinnych kwasów tłuszczowych.
Bezglutenowy.
Wartość odżywcza w 100 g.:
Wartość energetyczna: |
363 kcal/1537 kJ |
Tłuszcze: |
3,1 g |
- w tym nasycone: |
0,8 g |
Węglowodany: |
68,9 g |
- w tym cukry: |
1,0 g |
Białko: |
12,5 g |
Sól: |
0,006 g |
Czas gotowania: 9-10 minut.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące.
Opakowanie 300 g.
Proponujemy przepis na: http://pastarummo.it/en/can-i-cook-it-too
Historia makaronów Rummo zaczęła się 160 lat temu. Wtedy to w Benevento we Włoszech, Antonio Rummo zaczął mielić mąkę i wytwarzać makaron. Na początku był to mały rzemieślniczy zakład, który zdobywał uznanie wśród coraz większej liczby Włochów.
Od samego początku makaron był traktowany jako część kultury ojczyzny rodziny Rummo. Doceniali oni włoską przyjemność jedzenia, regionalne tradycje i lokalne przysmaki.
Do dnia dzisiejszego makaron wytwarzany jest w oparciu o unikalną metodę Lenta Lavorazione®, dzięki której powstaje niezrównany w smaku makaron. W połowie XIX wieku trwała rewolucja przemysłowa – pojawiały się coraz to nowe maszyny pozwalające produkować szybciej i szybciej… Jak każdy producent, rodzina Rummo zaczęła się zastanawiać, co jest lepsze dla ich produktów – czy zwrócić większą uwagę na świat natury i pozwolić rzeczom trwać dokładnie tyle, ile tego potrzebują, czy raczej patrzeć na świat człowieka, który gna coraz szybciej. I wtedy podjęli decyzję: "Wszystko na ziemi dzieje się w swoim czasie, musisz słuchać, makaron powie ci, ile czasu potrzebuje ... "
Metoda Lenta Lavorazione wywodzi się z tradycyjnego i rzemieślniczego sposobu wytwarzania makaronu. Cały czas prowadzone są badania nad doborem najlepszych składników, proces wytwarzania jest precyzyjny i odbywa się bez zbędnego pośpiechu, z uwzględnieniem właściwości składników, a wszystko odbywa się w rytmie natury.