Migdały marcona w czekoladzie mlecznej 36% kakao z cynamonem BIO (80 g)
Jak opisać smak? Gładki, kremowy, intensywny i aromatyczny. Produkt wyprodukowany w 100% z naturalnych składników, aby podkreślić wyjątkowość wszystkich składników.
O zdrowotnych walorach migdałów chyba nie trzeba nikogo przekonywać – zawierają wiele witamin, kwas foliowy i inne. Spożywane regularnie obniżają zły cholesterol. Odmiana marcona jest charakterystyczna dla Hiszpanii.
Składniki: migdały* (20%), cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, pełne mleko w proszku*, kakao* (minimum 36%), cynamon* (1%), emulgator: lecytyna sojowa*. Produkty oznaczone gwiazdką pochodzą z naturalnych upraw.
Alergeny: Ten produkt może zawierać śladowe ilości orzecha laskowego i pistacji.
Produkt posiada certyfikat BIO.
Produkt bezglutenowy.
Wartość odżywcza w 100 g.
Energia: |
2079 kJ/499 kcal |
Tłuszcz: |
32,0 g |
- w tym tłuszcze nasycone: |
16,89 g |
Węglowodany: |
42,9 g |
- w tym cukry: |
42,9 g |
Białko: |
8,1 g |
Sól: |
70,4 mg |
Historia firmy Chocolate Orgániko zaczyna się w 2004 roku, kiedy to właściciele spełnili swoje marzenia i założyli małą pracownię czekolady, w której tworzą własną czekoladę.
Wszystkie składniki są starannie wybierane z zielonych źródeł i pochodzą od drobnych producentów, których uprawy cechuje rygorystyczne przestrzeganie norm i pełne poszanowanie środowiska.
Słodkie produkty powstają w małej pracowni w Alcalá de Henares w Madrycie (Hiszpania). Do produkcji wykorzystujemy jedynie kakao Trinitario z Dominikany,a cukier pozyskujemy z trzciny cukrowej.
Filozofią firmy jest czerpanie przyjemności z pracy, tworzenie najnowocześniejszych czekoladek ze 100% naturalnych surowców i oferowanie Klientom zdrowego, naturalnego i unikalnego produktu.
Opakowania? Mówią same za siebie…