BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Ocet balsamiczny z Modeny I.G.P. (250ml)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 56,53 zł 56.53
Cena w innych sklepach: 63,88 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Ocet balsamiczny z Modeny I.G.P. Butelka 250 ml.

Oryginalny włoski ocet balsamiczny z Modeny.

Skład: ocet winny, gotowany moszcz winogronowy. Zawiera siarczany.

Kwasowość 6%.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Polecany do sałatek, surowych i gotowanych warzyw, grillowanych i pieczonych mięs, omletów, krewetek i skorupiaków.

Średnia wartość energetyczna w 100 ml produktu:

Wartość energetyczna 614 kJ/144 kcal
 Tłuszcze: 0 g
   - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
 Węglowodany 30 g
   - w tym cukry 30 g
 Białko 1,3 g
 Sól 0,03 g

Wyprodukowano i butelkowano we Włoszech.

 

Tradycyjny ocet balsamiczny z Modeny był w przeszłości istotną częścią dziedzictwa rodziny. Zapisywano go w spadkach, stanowił prestiżowy posag panien młodych z arystokratycznych rodów lub przechowywano na strychach, opiekując się nim ze szczególną troską i miłością z pokolenia na pokolenie.
Był uważany za panaceum na wszystkie choroby. Od czasów Renesansu znany w najwyższych szczeblach arystokracji. Rzadko ofiarowywany w prezencie, lecz jeśli już podarowany, stanowił dar godny królów i książąt.

Firma Leonardi rozpoczęła swoją działalność w XVIII wieku. Ocet balsamiczny, w którym się specjalizuje, jest wyjątkową przyprawą produkowaną w ograniczonej ilości, gdyż ten oryginalny może być wytwarzany wyłącznie na obszarach Modeny i Reggio Emilia.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl