Oliwa extra vergine z Toskanii BIO. Butelka - 500 ml.
Oliwa z certyfikatem BIO.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
"Bioliva" jest to w 100% włoska oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Cały proces produkcyjny - od nawożenia ziemi pod uprawy, poprzez system zbiorów, aż po proces wyciskania w olejarni - wszystko odbywa się zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego i skutkuje doskonałą jakością produktu. Posiada certyfikat „Suolo e Salute Srl”.
Łagodna w smaku.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła w temperaturze 8°C – 25°C.
Wartość odżywcza w 100 g.:
Energia: |
3403 kJ/828 kcal |
Tłuszcz: |
91 g |
- w tym tłuszcze nasycone: |
14 g |
- w tym tłuszcze jednonienasycone: |
69 g |
- w tym tłuszcze wielonienasycone: |
8 g |
Węglowodany: |
0 g |
- w tym cukry: |
0 g |
Białko: |
0 g |
Sól: |
0 g |
Wyprodukowano i butelkowano we Włoszech.
Wszystko zaczęło się w 1950 roku od Armando Morettiniego, który pod koniec wojny uzyskał licencję na sprzedaż artykułów spożywczych w gminie Monte San Savino. Rejon, w którym mieszkał był zamieszkiwany przez licznych producentów wysokiej jakości oliwy. Armando zaczął więc wybierać najlepsze produkty, ładować je do wózka ciągniętego za rowerem i sprzedawać rodzinom mieszkającym na wsi. Dzięki jego pracowitości, uporowi i poświęceniu oraz wsparciu żony, firma zaczęło się rozrastać do kramów na licznych rynkach i targach w okolicy.
Od prawie siedemdziesięciu lat priorytetem firmy jest dostarczanie najwyższej jakości oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia o idealnie zrównoważonym smaku. Podstawą całego procesu produkcyjnego jest bezpośrednia i pośrednia współpraca z wieloma tłoczniami oliwy z oliwek w Toskanii i środkowych Włoszech, wybieranymi przez lata ze względu na jakość oliwek i wysokie standardy. Tak dokładny proces selekcji pozwala na produkcję oliwy z oliwek o różnorodnej równowadze pomiędzy nutami owocowymi, gorzkimi i pikantnymi.