Perełki balsamiczne o smaku trufli. Opakowanie 370 g.
Delikatne perełki ze słodko-kwaśnym płynnym sercem do wszelkich kulinarnych pomysłów: przystawek, finger food, sałatek, owoców morza, mies deserów, koktajli.
Skład: krem balsamiczny glaze truflowy [skoncentrowany moszcz winogronowy, ocet balsamiczny z Modeny (ocet winny, skoncentrowany moszcz winogronowy), aromat truflowy, woda, zagęstniki: guma celulozowa, alginian sodu: substancja wiążąca: chlorek wapnia. Zawiera siarczany.
Wraz z stworzeniem tego balsamicznego „kawioru” rodzina Leonardi ma swój wkład w ruch kuchni molekularnej zarówno w gastronomii jak i w naszych domowych kuchniach. Przy użyciu substancji żelującej i zimnego oleju, balsamiczny glaze przekształca się w małe perełki z płynnym wnętrzem. Pakowane są w słoiczki i pasteryzowane. Łyżeczka perełek balsamicznych dodaje nie tylko słodko-kwaśnej wykwintnej nuty ale także ekskluzywny wygląd Państwa daniom. Wyśmienicie łączą się z Carpaccio, szynką crudo, rybami czy różnymi deserami.
Wartość odżywcza w 100 g.:
Energia: |
479 kJ/113 kcal |
Tłuszcz: |
0,0 g |
- w tym tłuszcze nasycone: |
0,0 g |
Węglowodany: |
26,0 g |
- w tym cukry: |
26,0 g |
Białko: |
0,5 g |
Sól: |
0,09 g |
Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech.
Firma Leonardi rozpoczęła swoją działalność w XVIII wieku. Ocet balsamiczny, w którym się specjalizuje, jest wyjątkową przyprawą produkowaną w ograniczonej ilości, gdyż ten oryginalny może być wytwarzany wyłącznie na obszarach Modeny i Reggio Emilia.