BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Perełki balsamiczne o smaku trufli (370g)

Dostępność: brak towaru
Cena: 224,50 zł 224.50
Cena w innych sklepach: 253,68 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Perełki balsamiczne o smaku trufli. Opakowanie 370 g.

Delikatne perełki ze słodko-kwaśnym płynnym sercem do wszelkich kulinarnych pomysłów: przystawek, finger food, sałatek, owoców morza, mies deserów, koktajli.

Skład: krem balsamiczny glaze truflowy [skoncentrowany moszcz winogronowy, ocet balsamiczny z Modeny (ocet winny, skoncentrowany moszcz winogronowy), aromat truflowy, woda, zagęstniki: guma celulozowa, alginian sodu: substancja wiążąca: chlorek wapnia. Zawiera siarczany.

Wraz z stworzeniem tego balsamicznego „kawioru” rodzina Leonardi ma swój wkład w ruch kuchni molekularnej zarówno w gastronomii jak i w naszych domowych kuchniach. Przy użyciu substancji żelującej i zimnego oleju, balsamiczny glaze przekształca się w małe perełki z płynnym wnętrzem. Pakowane są w słoiczki i pasteryzowane. Łyżeczka perełek balsamicznych dodaje nie tylko słodko-kwaśnej wykwintnej nuty ale także ekskluzywny wygląd Państwa daniom. Wyśmienicie łączą się z Carpaccio, szynką crudo, rybami czy różnymi deserami.

Wartość odżywcza w 100 g.:

 Energia: 479 kJ/113 kcal
 Tłuszcz: 0,0 g
    - w tym tłuszcze nasycone: 0,0 g
 Węglowodany: 26,0 g
    - w tym cukry: 26,0 g
 Białko: 0,5 g
 Sól: 0,09 g

Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech.

 

Firma Leonardi rozpoczęła swoją działalność w XVIII wieku. Ocet balsamiczny, w którym się specjalizuje, jest wyjątkową przyprawą produkowaną w ograniczonej ilości, gdyż ten oryginalny może być wytwarzany wyłącznie na obszarach Modeny i Reggio Emilia.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl