Perełki balsamiczne o smaku trufli. Opakowanie 50 g.
Wraz z stworzeniem tego balsamicznego „kawioru” rodzina Leonardi ma swój wkład w ruch kuchni molekularnej zarówno w gastronomii jak i w naszych domowych kuchniach. Przy użyciu substancji żelującej i zimnego oleju, balsamiczny glaze przekształca się w małe perełki z płynnym wnętrzem. Pakowane są w 50 gramowe słoiczki i pasteryzowane.
Delikatne perełki ze słodko-kwaśnym płynnym sercem do wszelkich kulinarnych pomysłów: przystawek, finger food, sałatek, owoców morza, mięs, deserów, koktajli.
Łyżeczka perełek balsamicznych dodaje nie tylko słodko-kwaśnej wykwintnej nuty ale także ekskluzywny wygląd Państwa daniom. Wyśmienicie łączą się z Carpaccio, szynką crudo, rybami czy różnymi deserami.
Skład: krem balsamiczny glaze truflowy [skoncentrowany moszcz winogronowy, ocet balsamiczny z Modeny (ocet winny, skoncentrowany moszcz winogronowy), aromat truflowy, woda, zagęstniki: guma celulozowa, alginian sodu: substancja wiążąca: chlorek wapnia. Zawiera siarczyny.
Oryginalny produkt włoski najwyższej jakości.
Firma Leonardi rozpoczęła swoją działalność w XVIII wieku. Ocet balsamiczny, w którym się specjalizuje, jest wyjątkową przyprawą produkowaną w ograniczonej ilości, gdyż ten oryginalny może być wytwarzany wyłącznie na obszarach Modeny i Reggio Emilia.