BLOG delprima.pl
Leonardi - sekrety octu balsamicznego z Modeny

Ocet balsamiczny z Modeny

Rodzinna firma Leonardi istnieje od 1871 roku. Jest wiodącym producentem octu balsamicznego i przetworów z jego udziałem. W ofercie sklepu delprima.pl jest od samego początku. Sprzedajemy zarówno "zwykłe" octy do codziennego użytku, jak i produkty z 30-letnią historią.

Polecamy zapoznać się z gamą produktów, jak i sposobem powstawania tych wyjątkowych produktów.

O jakości octów świadczy fakt, że firma istnieje już 250 lat lat, dalej się rozwija, a jej produkty znane są na całym świecie.

Zapraszamy do lektury.

 

Kawa - podstawy

Co przychodzi nam do głowy, gdy słyszymy „włoskie jedzenie”? Chyba pierwsze skojarzenie to pizza i makaron. Potem wędliny, sery, oliwa i oliwki. I jeszcze… kawa. O ile do pizzy i makaronu wykorzystywana jest włoska mąka, wędliny i sery powstają z mięsa i mleka od włoskich zwierząt, a oliwki rosną na polach Italii, o tyle kawa jest przywożona niemal z całego świata.

Oliwa z Ligurii

Dlaczego oliwa z Ligurii jest tak poszukiwana?

Gdzie jest położona Liguria?

Jak i kiedy zbiera się oliwki?

Jakie oliwy macie w swojej ofercie?

Odpwiedzi na te i inne pytania w dzisiejszym wpisie!

 

Przekąska Taralli zbożowe (200g)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 9,54 zł 9.54
Cena w innych sklepach: 11,40 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Tradycyjna włoska przekąska Taralli zbożowa – 200 g.

 

Taralli to przekąski najbardziej popularne na południu półwyspu Apenińskiego. Mają postać kruchego, okrągłego pieczywa. Mogą występować zarówno w wersji słonej jak i słodkiej.

Składniki: mąka pszenna typ "0", mąka wieloziarnista – mąka pszenna miękka typ "0", nasiona słonecznika, sezam, maka żytnia typu "2", siemię lniane, mąka jęczmienna, środki do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy i amylaza (50%), olej słonecznikowy, sól, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, nasiona sezamu.

 

Tarall'oro założona została w pięknym mieście Turi w 1982 roku jako producent taralli - oryginalnych i naturalnych przekąsek charakterystycznych dla południa Włoch. Po kilku latach firma postanowiła poszerzyć gamę oferowanych produktów utrzymując wysoką jakość, a także uruchomiła nową linię rzemieślniczej produkcji makaronu, który został entuzjastycznie przyjęty na rynku. Makaron wytwarzany jest z dokładnie kalibrowanej semoliny otrzymywanej przez ekstrakcję z najlepszej pszenicy twardej Durum pochodzącej z rejonu Murges w Purgii. W ciągu lat, wychodząc na przeciw potrzebom i oczekiwaniom konsumentów firma rozwinęła gamę oferowanych makaronów wprowadzając nowe formy a także smaki.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl