BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Sos "Zbieracza trufli" (180g)

Dostępność: brak towaru
Cena: 37,52 zł 37.52
Cena w innych sklepach: 42,39 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Sos "Zbieracza trufli". Słoik 180g.

Oryginalny produkt włoski.

Produkt toskański.

Produkt bezglutenowy.

Sos pomidorowy z truflą.

Składniki: przecier pomidorowy 82% (pochodzenie świeżych pomidorów: Włochy), czarne oliwki bez pestki, kapary, oliwa z oliwek, sól, trufla letnia 1% (pochodzenie: Włochy), zioła, aromat, regulator kwasowości: kwas mlekowy, stabilizator: glukonian żelaza.

Glukonian żelaza - lek, a także związek znany jest także jako dodatek do żywności, oznaczany jako E579. Jest on czarnym barwnikiem, poprawiającym wygląd przede wszystkim czarnych oliwek. Nie jest szkodliwy dla człowieka.

Propozycja podania: Spaghetti w sosie Zbieracza trufli.
Ugotować spaghetti w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek, odcedzić i szybko posmażyć na małym ogniu mieszając z sosem Zbieracza Trufli. Dodać oliwę z oliwek ekstra virgin.

Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze 0°–4°C i spożyć w ciągu kilku dni.

 

Wartość odżywcza w 100 g.:

 Wartość energetyczna:  331 kcal/80 kJ
 Tłuszcze:  6,1 g
   - w tym nasycone:  0,6 g
 Węglowodany:  2,5 g
   - w tym cukry:  2,5 g
 Białko:  2,2 g
 Sól:  4,1 g

Podczas długiego podgrzewania/gotowania produkt traci aromat i właściwości smakowe.

 

Stefania Calugi założyła firmę w 1987 roku. Wtedy zaczęła sprzedawać świeże trufle dostarczane jej przez grupę zaufanych zbieraczy trufli zweryfikowanych i ocenionych przez jej ojca – Renato.

Od samego początku firmę cechował dynamiczny rozwój oparty na zwiększaniu ilości dostawców i odbiorców oraz na wykorzystywaniu produktów najwyższej jakość z informacją: Made in Italy. Stale wprowadzane są nowe technologie mające dostarczyć nowe i dotychczasowe produkty w lepszych cenach i lepszej jakości. Firma spełnia wszystkie wymagania jakościowe, w tym rygorystyczne normy sanitarne obowiązujące we Włoszech i całej Europie. Gama produktów STEFANIA CALUGI obejmuje obecnie około 150 pozycji: wspólny mianownik receptur stanowi połączenie tradycji i nowoczesności toskańskiej, czego efektem są oryginalne, często znane od bardzo dawna smaki połączone z subtelnym dotykiem trufli.

Produkty z logo STEFANIA CALUGI obecne są w ponad dwudziestu krajach świata. Od 2015 roku do sprzedaży została wprowadzona gama produktów bezglutenowych. Produkty STEFANIA CALUGI dostarczane są zarówno do sklepów jak i bezpośrednio do restauracji.

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl