Sos z borowikami i z białą truflą. Słoik 85 g.
Oryginalne włoskie trufle.
Produkt toskański.
Składniki: śmietanka, ziemniaki, borowiki 10%, olej słonecznikowy, masło, trufla bianchetto 2,5% (pochodzenie: Włochy), naturalny aromat borowikowy, trufla biała 0,5% (pochodzenie: Włochy), sól, aromat.
Propozycja podania: Makaron wstążeczki tagliolini z sosem borowikowym z białą truflą.
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek extra virgin. Po ugotowaniu odcedzić i przełożyć na patelnię. Dodać sos z borowikami i białą truflą. Wymieszać. Dodać śmietankę lub oliwę z oliwek. Nie podgrzewać zbyt długo.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze 0°–4°C i spożyć w ciągu kilku dni.
Podczas długiego podgrzewania/gotowania produkt traci aromat i właściwości smakowe.
Stefania Calugi założyła firmę w 1987 roku. Wtedy zaczęła sprzedawać świeże trufle dostarczane jej przez grupę zaufanych zbieraczy trufli zweryfikowanych i ocenionych przez jej ojca – Renato.
Od samego początku firmę cechował dynamiczny rozwój oparty na zwiększaniu ilości dostawców i odbiorców oraz na wykorzystywaniu produktów najwyższej jakość z informacją: Made in Italy. Stale wprowadzane są nowe technologie mające dostarczyć nowe i dotychczasowe produkty w lepszych cenach i lepszej jakości. Firma spełnia wszystkie wymagania jakościowe, w tym rygorystyczne normy sanitarne obowiązujące we Włoszech i całej Europie. Gama produktów STEFANIA CALUGI obejmuje obecnie około 150 pozycji: wspólny mianownik receptur stanowi połączenie tradycji i nowoczesności toskańskiej, czego efektem są oryginalne, często znane od bardzo dawna smaki połączone z subtelnym dotykiem trufli.
Produkty z logo STEFANIA CALUGI obecne są w ponad dwudziestu krajach świata. Od 2015 roku do sprzedaży została wprowadzona gama produktów bezglutenowych. Produkty STEFANIA CALUGI dostarczane są zarówno do sklepów jak i bezpośrednio do restauracji.